Muškátový květ mletý
Muškátový květ má sladce kořeněnou a palčivou chuť. Používá se k dochucení ryb, mořských plodů, k telecímu, kuřecímu masu, sýrům, dochucení sýrových či smetanových omáček.
Muškátový květ má sladce kořeněnou a palčivou chuť. Používá se k dochucení ryb, mořských plodů, k telecímu, kuřecímu masu, sýrům, dochucení sýrových či smetanových omáček. Hodí se i do sladkých pokrmů jako jsou vánočky a koblihy.
Muškátovník vonný je neopadavý strom pocházející z Indonésie. Dorůstá do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ.
Složení: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného.
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Země původu: Indonésie