Skořicový cukr 13% BIO
Skořicový cukr 13% BIO

Skořicový cukr 13% BIO

Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. 

Hmotnost
  • 1kg
  • 500g
  • 200g
  • 100g
Skladem
37,98 Kč
s DPH

 

Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. Zde s jablíčky vytvoří úžasnou dvojici chutí, kterou budete chtít zkusit!

Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.

Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.

Složení: 87% cukr BIO, 13% cejlonská skořice BIO.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu.

Země původu: Madagaskar

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

Výživové údaje na 100 gramů

Energetická hodnota: 1625 kj /388,34 kcal
Tuky: 0,42 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,12 g
Sacharidy: 94,11 g
z toho cukry: 91,94 g
Bílkoviny: 0,51 g
Vláknina: 3,17 g
Sůl: 0,01 g

Žádné recenze
Produkt byl přidán do oblíbených