Arašídy Natural
Vyloupané arašídy si díky své červené slupce zachovávají déle čerstvou chuť. Jsou nepražené a nesolené s maximem živin. Arašídy obsahují spoustu vitamínů, dále nenasycené tuky, proteiny a minerály.
Burské oříšky obsahují vitaminy skupiny B (B1, B2 a B6) a malý podíl vitaminu A a C. Mimo to obsahují největší množství niacinu, látky známé též jako vitamin B3. Jsou velmi bohaté na draslík, ovšem chudé na sodík (nejsou-li solené). Z minerálů zde ještě nalezneme velké množství fosforu, vápníku, hořčíku a železa. Nachází se zde tedy spousta prospěšných látek přispívajících správnému fungování lidského organismu. Arašídy jsou mimo jiné také bohatým zdrojem bílkovin.
Arašídy jsou tvořeny převážně z tuku (52g na 100g). Nelze ovšem říct, že tyto tuky jsou nezdravé. Většinu těchto tuků tvoří mono a polynenasycené tuky, hlavně kyselina olejová a linolenová. Při přiměřené konzumaci arašídy napomáhají snížení cholesterolu a triglyceridů v krvi, aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.
Oceníte je jako rychlou a zdravou svačinu, které vás zasytí na delší dobu. Tomu vděčí díky vysoké energetické hodnotě a obsahu vlákniny.
Využití
Mimo přímou konzumaci pro ně naleznete využití také v kuchyni, Přidat je můžete například do salátů, dezertů, pokrmů (třeba asijská kuchyně) a dalších. Ve veganské a RAW kuchyni slouží jako zdroj tuku a bílkovin.
Recepty
Složení: 100% jádra podzemnice olejné
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Země původu: USA
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 2 374 kj /567 kcal |
Tuky: | 49,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6,8 g |
Sacharidy: | 16,1 g |
z toho cukry: | 3,9 g |
Bílkoviny: | 25,8 g |
Sůl: | 0 g |
Zatím tady není žádné hodnocení. Buďte první a ohodnoťte tento produkt.