Arašídy wasabi
Wasabi arašídy mají z počátku ostrou, křenovou chuť, která posléze přechází v nasládlou chuť typickou pro buráky. Jsou pěkně křupavé a pikantní.
Wasabi arašídy mají z počátku ostrou, křenovou chuť, která posléze přechází v nasládlou chuť typickou pro buráky. Perfektní zobání jak na oslavy, tak k odpočinku při televizi nebo při knížce.
Arašídy patří k největším alergenům, takže je při první konzumaci potřebná opatrnost. Pokud nebudete mít žádné problémy, tak vězte, že 100 g čistých arašídů obsahuje 120 % referenční hodnoty příjmu kyseliny listové, 75 % referenční hodnoty příjmu niacinu, více jak 50 % referenční hodnoty příjmu fosforu a 30 % referenční hodnoty příjmu draslíku.
Podzemnice olejná pochází z Jižní Ameriky. Odtud se rozšířila do celého světa a dnes se pěstuje v Indii, Číně, Africe, Evropě a Severní Americe. Největším světovým producentem buráků je Čína.
Použití: Arašídy se využívají v kuchyních celého světa, prim ale hraje hlavně čínská a asijská kuchyně. U nás je konzumujeme většinou přímo k pivu a vínu, ale například v USA z nich vyrábějí pro ně nepostradatelné burákové máslo.
Složení: Arašídy, pšeničná mouka, cukr, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, palmový olej, sůl, sojová omáčka (pšenice, sója, dextrin, sůl,koji, voda barvivo E150c), wasabi koření (hořčičné aroma, palmový olej, zahušťovací látka E414, dextrin, antioxidant), bramborový škrob, látky zvýrazňující chuť a vůni (E500ii a E635), kyselina citronová (E330), barvivo (E140i), wasabi (0,003 %)
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Země původu: Čína
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 1921kj / 458kcal |
Tuky: | 19,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 10,7 g |
Sacharidy: | 59,6 g |
z toho cukry: | 23,4 g |
Bílkoviny: | 10 g |
Sůl: | 1 g |
Zatím tady není žádné hodnocení. Buďte první a ohodnoťte tento produkt.