Para ořechy
Para ořechy obsahují mnoho vitamínu E. Mimo to jsou ceněny pro významné procento minerálů včetně hořčíku, železa a omega-6 mastných kyselin.
Spolu s palmou a kokosovým ořechem jsou para ořechy rostlinou nejbohatší na nasycené mastné kyseliny.
Para ořechy jsou bohaté na proteiny (asi 14 %), vitamin E a minerály (fosfor, hořčík a železo). Jejich nejdůležitější dietetickou vlastností je vysoký obsah vitaminu B1. Para ořechy se nejčastěji jedí syrové. Musí se dobře rozžvýkat jako všechny ostatní olejnaté ořechy. Mohou se i péci, zpravidla v troubě 5 až 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a příjemnou chuť.
Složení: 100% para ořechy
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 2891 kj /691 kcal |
Tuky: | 67 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 16 g |
Sacharidy: | 4 g |
z toho cukry: | 2 g |
Vláknina | 8 g |
Bílkoviny: | 14 g |
Sůl: | 0,08 g |
Sodík: | 2 mg |
Žádné recenze