- -7%
Pistácie pražené solené
Nejlepší pražené solené pistácie, jaké jste kdy jedli!
Vynikající pražené solené pistácie ve slupce, dokonalé spojení správně upraženého oříšku a trošky soli.
Pistácie mají v průměru 55% olejů, 20% bílkovin a 15% cukrů, čímž se řadí mezi mimořádně cenné potraviny.
Dále obsahují draslík, hořčík a vápník. Dále obsahují vitamín A, B, E, dále železo, měď, selen a zinek, další silné antioxidanty.
Použití pistácií je všestranné, jádra se konzumují čerstvá, pražená, solená či jinak ochucená. Z čerstvých pistácií se vyrábí zmrzliny, moučníky typu baklava, což je středomořský recept z listového těsta a supersladké náplně s pistáciovou či mandlovou příchutí.
Platí, že čím zelenější plod, tím je kvalitnější. Jádro je ještě obaleno červenou slupkou, která se snadno slupuje a má charakteristicky nasládlou chuť. I samotné jádro je nasládlé chuti a má charakteristickou vůni.
U nás jsou nejznámější pražené solené pistácie, které vylupujeme z béžových naprasklých skořápek. Někdy jsou tyto skořápky uměle nabarveny na červeno, aby se zamaskovaly skvrny po ručním sklízení. Plody pistácií jsou zelené, přesto jsou někdy černé a to pokud byly před pražením naloženy v soli a citronu. Občas se dají sehnat i nesolené pistácie a ty jsou vhodné pro použití do sladké kuchyně.
Složení:Pistácie 98,5%, sůl 1%, arabská guma <0,1%
Alergeny: Obsahuje skořápkové plody
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Země původu: Nizozemí
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 2545kj / 613kcal |
Tuky: | 44,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 5,5 g |
Sacharidy: | 27,6 g |
z toho cukry: | 7,5 g |
Bílkoviny: | 20 g |
Vláknina: | 10,1 g |
Sůl: | 0,978 g |
Zatím tady není žádné hodnocení. Buďte první a ohodnoťte tento produkt.