Pekanové ořechy
Pekanové ořechy – Velmi kvalitní skořápkové plody s bohatou, jemnou, máslovou příchutí. Obsahují kromě tuku také až 10 % bílkovin, velké množství vitaminů, draslík, fosfor, vápník a železo!
Pekanové ořechy se v našich krajích používají především do sladkého pečiva, jsou však velice chutnou a výživnou pochoutkou i za syrova!
Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, jsou však podlouhlé, jemnější a sladší. Lze je konzumovat samotné, přidávat do müsli a jiných směsí, do sladkého i slaného pečiva, ale díky svému obsahu tuků z nich můžete vyrobit i ořechovou pomazánku nebo sýr.
Složení: 100% pekanové ořechy Výživové údaje na 100 gramů:
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 2 970 kj /710 kcal |
Tuky: | 72 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6,4 g |
Sacharidy: | 14 g |
z toho cukry: | 4,3 g |
Vláknina | 4,7 g |
Bílkoviny: | 9,2 g |
Sůl: | 0,001 g |
Žádné recenze