Vlašské ořechy loupané
Vlašské ořechy patří mezi nejzdravější potraviny, mají vysokou koncentraci kvalitních tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu.
Tuky obsažené ve vlašském ořechu tvoří až 62% jeho hmotnosti. Tyto tuky jsou kvalitní (nenasycené a polynenasycené mastné kyseliny a lecitin) a člověku velmi prospěšné.
Sacharidů obsahují pouze 13,5 % a to zejména oligosacharidy a jen malé množství sacharózy, což ocení zejména diabetici. Ořechy také obsahují vysoce kvalitní proteiny 14,3%. Obsahují mino jiné kyselinu listovou, draslík, fosfor, hořčík, železo, zinek, dále pak hojně vitaminu E, B1, B2, B3 a B6.
Složení: 100% loupaných vlašských ořechů
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 2 874 kj /687 kcal |
Tuky: | 65 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6 g |
Sacharidy: | 7 g |
z toho cukry: | 3 g |
Vláknina | 7 g |
Bílkoviny: | 15 g |
Sůl: | 0,01 g |
Zatím tady není žádné hodnocení. Buďte první a ohodnoťte tento produkt.