Kari - indické
Kari je směs až pětadvaceti druhů koření a také je to pokrm. K nejčastějším přísadám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice atd.
Kari je směs až pětadvaceti druhů koření a také je to pokrm. K nejčastějším přísadám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice atd. Používá se do rýžových pokrmů, masových jídel, drůbeže, majonéz, polévek, omáček, smažené zeleniny a na ryby, hlavně v indické kuchyni.
Složení: kurkuma, koriandr mletý, sůl, hořčice bílá mletá, hořčice černá celá, římský kmín mletý, chilli mleté, fenykl mletý, skořice mletá, hřebíček, paprika sladká mletá, kardamon mletý, muškátový ořech mletý.
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Země původu: Polsko