Vanilkový cukr BIO 3%
Vanilka má relaxační účinky a proto se často používá při aromaterapiích. Vanilkový cukr bude mít podobný efekt i ve vašem jídle.
Vanilkový cukr se vyrábí naprosto jednoduše – smíchá se čistý cukr a do něj se přidá mletá vanilka.
To je rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem: vanilinový cukr se vyrábí jakožto náhražka toho vanilkového. Je sice levnější, ale nemá tak úžasnou chuť, navíc se v dnešní době vyrábí z odpadu při výrobě celulózy. Vanilka je ovšem nenahraditelná a to samé platí pro její jedinečnou chuť i vůni.
Víte, že vanilka je vlastně fermentovaná tobolka určitého druhu orchideje? Původně pochází z Mexika, nyní je ale největším producentem Madagaskar a Indonésie, zatímco Mexiko je až třetí.
Vanilka má relaxační účinky a proto se často používá při aromaterapiích. Vanilkový cukr bude mít podobný efekt i ve vašem jídle – jakmile ucítíte tu neodolatelnou vůni pravé vanilky, vaše smysly budou jako v ráji!
Složení: 97% cukr BIO, 3% vanilka BIO.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu.
Země původu: Madagaskar
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 1658 kj /396,21 kcal |
Tuky: | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,02 g |
Sacharidy: | 97,6 g |
z toho cukry: | 94,95 g |
Bílkoviny: | 0,17 g |
Vláknina: | 1,35 g |
Sůl: | 0,01 g |