Skořicový cukr 13% BIO
Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin.
Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. Zde s jablíčky vytvoří úžasnou dvojici chutí, kterou budete chtít zkusit!
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.
Složení: 87% cukr BIO, 13% cejlonská skořice BIO.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu.
Země původu: Madagaskar
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 1625 kj /388,34 kcal |
Tuky: | 0,42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,12 g |
Sacharidy: | 94,11 g |
z toho cukry: | 91,94 g |
Bílkoviny: | 0,51 g |
Vláknina: | 3,17 g |
Sůl: | 0,01 g |