Jidášovo ucho
Ucho Jidášovo neboli Boltcovitka bezová. Tato léčivá, v asijských pokrmech často využívaná houba roste po celý rok na živých i odumřelých větvích bezu černého.
Ucho Jidášovo neboli Boltcovitka bezová. Tato léčivá, v asijských pokrmech často využívaná houba roste po celý rok na živých i odumřelých větvích bezu černého.
Použití v kuchyni:
čínská kuchyně, masové a zeleninové pokrmy, polévky, rizota, saláty
doporučujeme před použitím namočit na 2 hodiny do studené vody
sušené houby jsou určené k tepelné úpravě
10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub
Zdravotní účinky:
- používala se k léčbě očních, nosních a krčních zánětů a také hemoroidů
- pomáhá při problémech se zažíváním, bolestech břicha a žaludku
- snižuje krevní tlak
- očišťuje organismus a stimuluje imunitu
- příznivě působí na psychiku
- zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů a pleti
- posiluje tělo v období rekonvalescence
Příprava: před použitím namočit na 2 hodiny do studené vody a pak tepelně opracujte.
Skladování: skladujte při teplotě do 20°C a vlhkosti do 65%.
Země původu: Čína
Výživové údaje na 100 gramů
Energetická hodnota: | 1609 kj /384 kcal |
Tuky: | 6,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | <0,1 g |
Sacharidy: | 53 g |
z toho cukry: | <0,5 g |
Bílkoviny: | 27 g |
Vláknina: | - g |
Sůl: | <0,01 g |